Haber

Papa Francis, Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk çabalarına övgüde bulundu

Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasındaki arabuluculuk çabalarının Vatikan tarafından da takdir edildiğini belirtti.

Göktaş, yeni yıl vesilesiyle Vatikan’da büyükelçileri kabul eden Papa Francis ile görüştüğünü Twitter’dan söyledi.

Papa Francis, tokalaşma sırasında kendisine, “Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan barışı sağlamak için çabalarını sürdürmeli” dedi. Göktaş, “Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasındaki arabuluculuk çabaları Vatikan tarafından da takdirle karşılanıyor.” sözlerini verdi.

Papa Francis’ten barış

Vatikan’da görevli büyükelçiler ile yıllık klasik toplantıda konuşan Papa Francis, dünyadaki savaşlara ve bölünmelere dikkat çekerek “barış” diledi.

Papa Francis, diplomasinin sorunların analizi, işbirliği ortamının oluşturulması ve ortak ihtiyaçların karşılanması için değerli olduğunu vurguladı.

Papa Franciscus, Ukrayna’daki savaşın sadece ölüm ve yıkıma değil, açlık ve soğuktan ölümlere de neden olduğunu belirterek, “Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere Avrupa dışındaki tüm bölgelerde etkileri hissedilen bu anlamsız çatışma, enerji ve gıda üretimi alanlarındaki yansımaları. Bir an önce sona erdirilmesi için çağrımı tekrarlamak zorunda hissediyorum.” dedim.

Papa Francis, İsrail ve Filistin arasında diyalog çağrısında bulundu

Papa Francis, İsrail ve Filistin makamlarını iki devletli bir çözüm için diyaloga girmeye çağırdı.

Papa Franciscus, Vatikan’ın Filistin-İsrail çatışmasını da endişeyle takip ettiğini belirterek, “Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar için kutsal bir şehir olan Kudüs, bundan özellikle etkileniyor. Kudüs ismi bize bir misyoner olma misyonunu hatırlatıyor. barış şehri ama ne yazık ki çatışma sahnesi oldu.” dedi.

Papa Franciscus, Kudüs’ün yeniden barış içinde bir arada yaşamanın sembolü haline gelebileceğine inandığını belirterek, “İsrail Devleti ve Filistin Devleti yetkilileri, iki devletli anlaşmayı hayata geçirmek için tüm taraflarla doğrudan diyalog kurma yüreklidir. uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına uygun bir çözüm bulurlar ve umarım kararlılıklarını geri kazanırlar.” dedim.???????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu